2020. február 7., péntek

TRAVELICUM - MALDÍV SZIGETEK


TRAVELICUM - MALDÍV SZIGETEK


Számomra lételem az utazás. Tájak, emberek. kultúrák megismerése. Fontos, hogy mi utazási irodában dolgozók, megismerjük a helyet, amit értékesítünk és így hitelesen tudunk tájékoztatást
adni. A Maldív-szigetek igen közkedvet utasaink körében és nagyon kíváncsi voltam, hogy mit is ad, miben is más, mint a többi üdülőhely.
Hogy kommunikálom, hogy itt nem kell "gálába" öltözni a vacsorához, ide nem szükséges a tűsarkú, hisz a legtöbb helyen mezítláb lehet az étterembe menni (kivételt
képeznek az elegáns, a-la-carte éttermek). Mit lehet csinálni egy apró kis szigeten, miért nem unalmas, mint ahogy ezt gondoltam.

Hát nagyon más, mint a többi.
Ez maga a PARADICSOM, a nyugalom. Itt tényleg ki lehet kapcsolni, pihenni és élvezni a resortok nyújtotta kényeztetést.

Emirates légitársasággal repültünk, kedvező Dubai-i átszállási idővel (A Dubai-i átszállásnál be kell tartani, hogy legkésőbb 45 perccel a csatlakozási járatnál kell lenni, különben lemaradunk!).

Male-ra megérkezéskor, miután már felvettük csomagjainkat, az érkezési csarnokban meg kell keresni az utazásszervező pultját (akinél a szállást foglaltuk) és innentől fogva ők intézik a transzfert. Elkísérnek a gyorshajóhoz , vagy a buszhoz, ami átvisz bennünket a hidroplán terminálra vagy információt adnak a további teendőkről, ha belső repülővel megyünk tovább.

Meeru Island  volt az első állomásunk, ahova közel egy órás gyorshajó transzferrel érkeztünk meg és a személyzet nagyon kedvesen fogadott bennünket.


A sziget, az óceán halk zúgása, az enyhe szellő már első pillanatban elvarázsolt. Az eddig látott képek megelevenedtek, ide nem szükséges a photoshop 😀.
A check in alkalmával adnak egy térképet a szigetről, elmondják mit-hol találhatunk, mely szolgáltatások tartoznak az all inclusive ellátásba és melyek a fizetősek. Azt jó tudni, hogy a legtöbb esetben a szobában található minibár NEM az all inclusive része, az abból való fogyasztás extra költséggel jár.
A szállodák jellemzően itt is kérnek depozitot, ez kb 150eur/éj, szintén hitelkártya letéttel, egyes helyeken készpénzt is elfogadnak.
A szigeten gyalogosan vagy golf kocsival (személyzet által vezetett) lehet közlekedni. Felfedeztük a szigetet, sétáltunk, játszottunk, kipróbáltuk a szörf sportot, persze igencsak kezdő szinten 😅.
Fantasztikus volt az a nyugalom, csend, béke, amit a sziget árasztott. Teljesen sikerült elengednem a magammal hozott stresszt, gondolatokat, kiürültem. Szabadságra ment a testem, lelkem, szellemem. Ezt az érzést csak itt éltem eddig át, fantasztikus volt.


Meeru Jacuzzi vizi villa
Pár nap eltelte után mentünk tovább Kuredu szigetére. Fontos tudni, hogy a szigetek között nincs közvetlen kapcsolat, visszamentünk gyorshajóval Male-ra , onnan átvittek minket a hidroplan terminálra és onnan repültünk Kuredura.
Féltem a hidroplántól, nem tudtam elképzelni milyen a hullámzó vízről fel és a vízre leszállni. Jobb volt , mint gondoltam, legalább ezt is kipróbáltam 😊.


Ez a sziget hasonlít a Meeru-ra, de mégis más.
Érkezésünkkor itt is felfedeztük a szigetet, a lehetőségeket, részt vettünk aktív programokon, aki szeretett volna, horgászni is tudott.
Fantasztikus és bőséges a sziget konyhája, ár-érték arányban 4*-os kategóriájában kiemelkedő. Nagyon kedves és segítőkész a személyzet, igazi kényeztető pihenést nyújtanak az ide érkezőnek.

Kuredu Koamas étterem
Kuredu parti villák





Kuredu Spa
Kuredu relax
Kuredu csodás szigete után a FS Landaa Giravaaru következett. Ide Male-n keresztül hidroplánnal mentünk, ez már 5+* kategóriájú luxus sziget.
Azt hittem, hogy a Meeru és a Kuredu után túl sok újdonság nem fog érni, de igen. Az elegáns luxus
beépítve egy növényzetben gazdag szigeten, ez már több, mint a paradicsom, szavakkal szinte kifejezhetetlen. A villák egymástól teljesen elszigetelve, nem lehet átlátni a szomszédba, ezzel maximális lazulást, kikapcsolódást biztosítva vendégeinek. Minden villához medence tartozik, tengerparton napernyő két ággyal.
A sziget elég nagy, gyalogosan hosszú idő bejárni, ezért minden villához biciklit vagy triciklit adnak, névvel megjelölve, ezzel jártuk körbe a szigetet.
Reggelinket nem a fő étteremben, hanem a Blu Beach Club-ban a-la-carte fogyasztottuk el, ez is benne van az árban. Kint a tengerparton, varázslatos környezetben. Szavakkal szinte leírhatatlan érzés itt lenni, nem véletlenül tartják ezt a szigetet a világ egyik legszebb szigetének, ami az UNESCO természetes bioszféra rezervátuma, mindemellett teknős rehabilitációs központot is üzemeltet.

Beach villa medencével
Blu Beach Club
Shisha bár


Hasznos információk :

👉Alkohol bevitele tilos, Male repülőtéren elveszik.
👉Monokinizni tilos, muszlim vallású ország.
👉Ha nyaralásunkhoz 2 szigetet foglalunk, akkor számolnunk kell azzal, hogy a szigetek között kevés esetben van közvetlen transzfer, visszavisznek Malre repülőtérre és onnan lehet továbbmenni a második szigetre.
👉Hidroplánon 20 kg a poggyász súlyhatár.
👉A hidroplánok csak nappal közlekednek, 9-15 óra közötti nemzetközi járatokhoz. Ha a csatlakozás nem eszerint van, akkor egy éjszakát kell foglalni a repülőtéren vagy egy repülőtér közeli, hajóval elérhető szigeten.
👉Késői kicsekkolást nem jellemzően engedik, ahhoz plusz egy éjszakát kell foglalni, "hidroplános" sziget esetén ez nem szükséges, hisz legkésőbb 14-15 órakor elviszik a vendégeket a szigetről.

Ezt a nyugalmat egyszer át kell élni, ha teheted, utazz a Maldív-szigetekre, fantasztikus élményben lesz részed!! Én még visszamegyek 😃😃😃

Jó utat, jó pihenést!

Kékesi Hajnalka
info@travelicum.hu

TRAVELICUM - ALBÁNIA, A CSISZOLATLAN GYÉMÁNT

ALBÁNIA, A CSISZOLATLAN GYÉMÁNT Saranda Montenegronál (Mungan Sukobin) léptünk be  Albánia  területére, Shengjin volt az el...